DE SPECIALIST IN EB & VLOEDBODEMS


Eb en vloed pistes

Het Systeem

De eb en vloed pistes van Dirk Adriaensen zijn revolutionair binnen hun gebied. Door gebruik te maken van een computer gestuurd systeem is Dirk Adriaensen er in geslaagd om een piste te ontwerpen waarbij het manueel regelen van de waterhuishouding in de rijbodem volledig verleden tijd geworden is. Nooit meer een piste met wisselende bodemvochtigheid, nooit meer zal uw piste te droog of te nat liggen! Door het eenvoudige systeem is het mogelijk om het vochtgehalte van uw rijbodem volledig naar uw wensen aan te passen, waarna deze volledig automatisch op peil gehouden wordt door het regelsysteem.

De materialen

Kwaliteit en duurzaamheid staan bij ons bovenaan het lijstje!
Dirk Adriaensen maakt enkel gebruik van de beste materialen op de markt. Zo worden er enkel industriële pompen, een vorstvrije regelkast, en de beste folie gebruikt. Hierdoor kunnen wij een uitstekende service bieden! Voor Dirk is dit een bewuste keuze omdat u optimaal moet kunnen genieten van uw investering gedurende een lange periode.

Ecologisch

Meer en meer worden we er in het dagelijkse leven op gewezen om gebruik te maken van duurzame en ecologisch verantwoorde constructies. De wereldwaterreserves worden als maar schaarser. Water is nochtans dé belangrijkste basisbehoefte van leven op aarde. In de ontwikkeling van de piste heeft Dirk hier dan ook rekening mee gehouden. De eb en vloedpiste is aan de onderkant 100% waterdicht, waardoor er geen water meer verloren gaat door infiltratie. Dit brengt met zich mee dat er slechts een geringe hoeveelheid water nodig zijn om het vochtgehalte van uw rijpiste op peil te houden gedurende langdurig warme periodes!

Indien gewenst is het zelfs mogelijk om een volledig gesloten systeem te creëren, waarbij u van het regenwater dat opgevangen wordt in uw rijpiste, later bij droogte gebruik kan maken om uw piste vochtig te houden. Bij de aanleg van uw piste wordt in geen geval gebruik van een steenpuin koffer. Hierdoor moet er minder grond verzet worden en is de rijpiste 100% te verwijderen bij een eventuele wijziging van bestemming van uw rijpiste. Het achterwege laten van dit steenafval, vergemakkelijkt vaak ook de aanvraag van uw vergunningen.

Service, onderhoud & advies

In sommige gemeentes is het aanvragen van een stedenbouwkundige vergunning aangewezen.

Ik laat u tijdens deze fase echter niet alleen. Samen met Ir. Architect Dave Bastijns, stellen wij uw volledige dossier op en zorgen voor een hopelijk gunstig advies.

Uiteraard is onderhoud van uw piste dé garantie voor perfect rijcomfort. Verwijderen van mest is een must en met de juiste sleep kan uzelf uw piste terug vlak en stabiel maken indien nodig. Wij helpen u graag verder bij het aanschaffen van de juiste pistesleep. Is uw bestaande rijpiste aan een grondige onderhoudsbeurt toe? Wacht niet te lang om deze eens deftig te laten behandelen. Alleen al door deze tijdig eens grondig te nivelleren, al dan niet met toevoeging van wat zand of geovlokken, bespaart u uzelf snel bergen geld en een blessure van uw beste paard!

Vraag offerte!

Doe het zelvers zijn ook welkom!

Gewone rijpistes - Drainage - Beregening

Naast eb en vloed pistes plaatst Dirk Adriaensen ook de normale al dan niet gedraineerde (geopad) rijbodems en toplagen voor buiten- en binnenpistes.

Zijn uw weiden te nat? Vraag een offerte om deze te draineren!

Wij hebben zeer goede contacten voor het installeren van professionele en betaalbare sproei installaties! Vraag offerte!
Enkele realisaties

Eb & Vloedpiste Piste 'De Ster' 80x45m